Daniela Mihaela

„Natura iti da chipul pe care il ai la 20 de ani. Viata iti modeleaza chipul pe care il ai la 30 de ani. Dar la 50, vei avea fata pe care o meriti"

Monden

Scrie un comentariu

Nu am mai văzut lumea să citească ficţiune. În ultima vreme,  singurele titluri pe care le-am văzut în mâinile cititorilor de la metrou vorbesc despre „curajul de a fi tu însuţi”, „cum să fii tu însuţi” şi altele despre depăşirea temerilor, încrederea în sine, curajul de a-ţi expima ideile şi sentimentele…etc.

Şi asta în contextul unui puhoi de oameni care speră să înveţe din acea carte ca măcar azi să nu mai fie nevoiţi să-i zâmbească fals şefului, să aibă în sfârşit curajul să-i spună colegului X că ştie că îl bârfeşte dar că nu îi pasă, să se comporte normal fără să le pese ce gandesc ceilalţi despre ei.

Şi asta în contextul unei societăţi din ce în ce mai evoluate în care individul nu mai ştie cine e…

…. în care avem, maşini de spalat vase, smartphone-uri, ipad-uri când noi am uitat cum să relaţionăm cu ceilalţi, cum să ne exprimăm liber şi normal, cum să rezolvăm probleme banale, cum să privim lucrurile la adevărata lor valoare.. Şi vrem să învăţăm asta din cărţi!!

Nu mai ştim să ne uităm la natură ca să înţelegem că totul e trecător, nu mai ştim că toate resursele de care avem nevoie nu le găsim în cărţi ci în noi înşine.

 

 

Reclame

Autor: danymihaela

Viața se învață

Lasă un gând

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s